triunghiul-dramatic-as-640x377.jpg

WORKSHOP

Triunghiul dramei modul III

- AGRESORUL -

cu Violeta Constantinescu

- 30 martie -

  NOU: O ABORDARE LA NIVEL ENERGETIC A CELOR 3 ROLURI MAJORE pe care le “jucam” inconstient, cu totii, in viata noastra: VICTIMA, SALVATORUL si AGRESORUL.

  Nevoia de iubire si nevoia de atentie reprezintă doua dintre nevoile noastre fundamentale.

  Cand ne confruntam, in copilărie, cu situații in care - ca urmare a exprimării autentice a nevoilor si sentimentelor noastre - ne simțim neacceptați, neglijați sau respinși de cei de care depinde însăși supraviețuirea noastra începem sa dezvoltam comportamente care sa ne asigure indirect (dar cu orice preț!) afecțiunea si atenția lor.

  Renunțam astfel la nevoia de a fi autentici (in contact cu nevoile si sentimentele noastre reale) in favoarea împlinirii nevoii noastre de afecțiune.

  Sacrificându-ne celelalte nevoi si reprimandu-ne adevăratele sentimente încercam (instinctiv), in acest mod, sa obținem acceptarea si validarea persoanei noastre (“recunoașterea pozitivă“) in conformitate cu scara de valori (moralizatoare!) impusă noua de cei de care depindem.


  Cand însă - in ciuda eforturilor noastre de a le atrage acestora atenția pentru a ne oferi acceptare si afecțiunea lor - eșuăm in aceasta tentativa, ajungem sa învățam un alt comportament si un alt limbaj (mai “sonor”, in general!) - cel al AGRESORULUI din TRIUNGHIUL DRAMEI.

  Energia AGRESORULUI generează un comportament violent (verbal si uneori chiar fizic)prin care ne impunem prezenta , atragem atenția si ne facem cunoscuta frustrarea crezând (inconștient) ca macar așa (prin “recunoaștere negativă“) suferința noastra va fi văzută, acceptata si recunoscuta si - in ultima instanța - recompensată cu afecțiune!

  Din păcate, exact acest comportament si limbaj (sonor si agresiv de multe ori!) - in care AGRESORUL tine (cu orice preț!) sa demonstreze ca are dreptate cand critica si acuza - sta in calea obținerii empatiei si afecțiunii pe care tânjeste, de fapt, sa le primeasca de la ceilalți!


  Cei care au ca rol “favorit“ AGRESORUL pentru a intra in TRIUNGHIUL DRAMEI se raporteaza la lume, in general, ca la un loc periculos, un câmp de lupta, de aceea se asigura ca primesc macar atentie (daca acceptarea si afecțiunea le-au fost refuzate!) “atacând“ ei primii -criticând si acuzând- folosindu-si astfel puterea asupra celorlalți pentru a-si disimula vulnerabilitatea si pentru a-i pune pe toți “la locul lor“ (adică la distanță!). Își afirma astfel “dreptatea“ si pot sa se simta macar respectați de către ceilalți daca afecțiunea acestora nu o pot obține.


  AGRESORUL crede ca tot ceea ce ii provoacă lui suferința este cauzat de ceva din afara sa - de situații a căror victima se simte sau din vina altora.

  Acuzându-i pe ceilalți pentru frustrarea si durerea pe care le simte cand nevoile lui sunt neîmplinite el ii împovărează pe altii cu responsabilitatea pentru propriile lui sentimente si încearcă sa-i oblige pe aceștia sa-i împlinească nevoile, folosindu-se de emoții toxice - ca vina si rușinea - pe care le arunca asupra lor.

  Atitudinea superioară , critica si violenta a AGRESORULUI , întreține dinamica relaționala toxica din TRIUNGHIUL DRAMEI in care- odată intrați - interpretam cu totii, pe rând, toate cele trei roluri care sfârșeșc inevitabil, fiecare dintre ele, in neputința si suferința.


  Avem însă, cu totii si un AGRESOR INTERIOR, care ne critica si ne acuza deseori (si chiar ne desființează uneori!), încercând sa ne “educe“ atunci cand noi credem ca nu avem suficiente calități si ne comportam mai puțin decât “perfect” , in concordanța cu scara noastra proprie de valori. Acest AGRESOR INTERIOR ne face sa ne simțim măcinați pe dinăuntru de vina si rusine, de îndoieli asupra propriei noastre valori si asupra propriul nostru drept la fericire si împlinire! El este cel care ne împiedica, de fapt, sa ne trăim viața cu bucurie si încredere!


  Modulul AGRESORUL din cadrul Seminarului TRIUNGHIUL DRAMEI va invita sa va depistați si sa va experimentați (psihologic si energetic) propriile mecanisme prin care intrați in rolul toxic de AGRESOR in relațiile cu ceilalți si cu voi insiva.


  Acest workshop își propune sa scoată la iveală rănile pe care fiecare le are încă nevindecate precum si credințele cele mai intime care stau la baza propriei neacceptari de sine, oferind - in același timp - modalitățile de a “dezactiva“ mecanismele si comportamentele inconștiente care ne tin in rolul AGRESORULUI din TRIUNGHIUL DRAMEI si ne fac sa generam, la nesfârșit, relații disfuncționale cu cei din jur si cu noi înșine.


  VA ASTEPTAM !

 

 

Programul seminarului cuprinde:

 • Modul 1 – VICTIMA - 19.01.2019

 • Modul 2 -  SALVATORUL - 23.02.2019

 • Modul 3 – AGRESORUL -  30.03.2019

 • Modul 4 – TRIUNGHIUL DRAMEI cu integrarea tuturor celor trei energii (roluri) -20.04.2019

 •  

 

 

Programul fiecaruia dintre cele patru module:

 • 10.00 – 18.00 (cu pauza de masa 13.30- 14.30)

Va rugam sa veniti cu cel putin 15 minute inainte de inceperea seminarului (pentru formalitati de inscriere si acomodare).

 

Locatie:

 • Centrul de terapii energetice si cursuri pentru suflet Wayra Astrae: Str. Teheran, nr. 17, parter, interfon 2 clopotel, sector 1, Bucuresti

 

Cost:

 • EARLY BIRD  pana pe 11 martie 330 lei/ modul (pretul nu cuprinde costul mesei de pranz, dar cuprinde apa/ ceai/ cafea si snack-uri)

 • dupa data de 11 martie – 360 lei

 • data limita pentru inscriere 25 martie

 

 

Inscriere:

 

 

Modalitati de plata:

 • avansul 100 de lei la momentul înscrierii asigură participarea

 • plata avansului asigura participarea la modulul pentru care se face inscrierea

 • avansul nu este rambursabil.

(numarul de participanti pe modul este limitat)

 

 

Cont bancar pentru avans: 

Wayra Astrae SRL

RO49BTRLRONCRT0419073501

Banca Transilvania

Cu specificatia: ”Avans pentru seminarul Triunghiul dramei, modul 2, numele participantului”

                                           

 

NOTA:

 

1.Pentru participarea la fiecare dintre module nu este necesara nici o pregatire prealabila.

 

Seminarul se adreseaza tuturor celor care s-au saturat de drama si sunt pregatiti sa isi schimbe viata!

 

2.Se recomanda participantilor sa aiba:

- o tinuta lejera(sport) si pantofi/papuci/sosete pentru interior

- caiet/foi/hartie si ceva de scris

 

3. Modulele pot fi abordate de catre participanti independent unul de altul, participarea la unul dintre module nefiind conditionata de participarea la modulele anterioare (se intentioneaza reluarea - la o data ulterioara a tuturor acestor module care compun seminarul ”Triunghiul Dramei”, astfel incat fiecare dintre cei interesati sa poata ”trece” prin fiecare dintre roluri, la un moment dat).
 

       In toti anii tineretii mele am facut fața, cum m-am priceput (cautând, de multe ori, sprijin si explicatii in tot ceea ce acumulasem ca si cunostințe) evenimentelor dureroase cu care m-a confruntat viața: moartea celor dragi mie (chiar foarte timpurie, in cazul mamei mele), relații esuate dureros, divortul traumatizant si multe alte “rascruci“ prin care am trecut, pana intr-o zi cand traznetul s-a abatut asupra mea o data cu diagnosticul de suspiciune de cancer la san, pe care il primeam in pragul împlinirii vârstei de 48 de ani!
       Abia atunci am înteles ca ceea ce cautam eu, de fapt, nu se afla in cartile de stiinta si filozofie, ca tot ce învatasem si studiasem pana atunci nu-mi putea vindeca nici macar dependenta de fumat (care ma însotea, temeinic, înca din studentie!) si cu atat mai mult nu-mi putea vindeca ceea ce începuse sa se manifeste ca o boala grava in corpul meu!
        Am refuzat atunci, cu hotarâre, atât operatia la sân cat si tratamentele “clasice“ propuse de medicina alopata (chimist fiind stiam destul de multe despre medicamente si chimioterapie si spre ce “fundaturi” pot duce ele!) simtind, stiind in adâncul sufletului meu, ca exista si o alta cale -veche de cand lumea- de a-mi gasi salvarea prin propriile mele resurse apelând însa la altceva decât la stiinta pentru a-mi servi drept ghid in aceasta vindecare!
        Auzisem deja, de cativa ani, de originile emotionale ale bolilor precum si de medicina traditionala chineza si de cea ayurvedica care aveau ambele, ca principiu axial, o viziune holistica asupra vietii si omului in general, viziune care implica imposibilitatea separarii corpului fizic de energia emotiilor noastre precum si imposibilitatea separarii noastre de natura, de mediul in care traim .
        Asa a început, de fapt (in urma cu 11 ani) drumul meu spiritual, care m-a facut sa studiez si sa aprofundez diverse tehnici si metode de psihologie aplicata, cu psihologi de renume cum sunt Jacques Salome (Franta) si Lise Bourbeau (Canada) - devenind terapeut in metoda ESPERE si respectiv ASCULTA-TI CORPUL - ajungând apoi (in urma cu 7 ani) sa ma întâlnesc (deloc întâmplator, probabil!) cu doua dintre culturile care m-au fascinat de cand eram copil: cea incasa (cu radacinile ei adânci in preistorie) si cea chineza (cu originile ei taosite , budiste  si confucianiste).
          Am avut norocul sa întâlnesc aproape simultan (la interval de doar câteva luni una de alta) aceste doua mari surse de întelepciune si vindecare - prin ROATA MEDICINEI SAMANICE INCASE si respectiv prin QI GONG (arta de a lucra cu energia - “mama” tuturor artelor martiale)- devenind, cu timpul (ghidata de adevarati Maestri, care mi-au fost profesori!) atât practicant avansat de Qigong cat si terapeut in medicina energetica samanica .
        Întâlnirea cu aceste doua mari izvoare de vindecare mi-a marcat profund viata si m-a facut sa înteleg ca exista o punte spre invizibil, spre tarâmul unde minunile se pot petrece, atunci cand ai curajul sa pasesti - la chemarea sufletului tau - pe o carare al carui capat nu-l cunosti dar stii, simti, ca te va duce acolo unde imposibilul devine posibil!!
       Învatand sa lucrez cu energia (atât cu cea care ne genereaza emotiile si gândurile cat si cu cea care ne pulseaza in corpul fizic) am reușit sa ma vindec in mod “ miraculos “, sa-mi topesc, practic ,tumorile suspecte pana la dispariția lor totala si, mai tarziu, sa scap (dintr - odata!) de dependenta de fumat dar si sa îmi vindec sufletul, sa îmi umplu golul din inima pe care il stiam de o viata, retrezindu-ma, de fapt, la viata !
       Mi-am reamintit astfel ce înseamna sa ma simt acasa oriunde in natura, pe burta mamei Pamânt (asa cum eram in copilarie, cand cutreieram de una singura padurile) sa stiu ca, de fapt, nu sunt niciodata singura cand totul imi vorbeste si cred ca tot ce ma înconjoara are suflet ....
      Revenind (in sfarsit!) ACASA, in bucuria de a fi in viata si de a ma minuna in fiecare zi de toate darurile si binecuvântarile  pe care le- am primit, am înteles ca viata înseamna un DAR pe care merita sa il celebrez in fiecare clipa!
      Așa cum spunea, demult, un întelept: “exista, de fapt, doar doua moduri de a-ti trai viața: sa crezi ca nimic nu e magic sau sa crezi ca totul este magic“!
      Eu am ales sa cred ca TOTUL ESTE MAGIC si ma bucur ori de câte ori pot sa transmit aceasta mare întelepciune si oamenilor din jurul meu. Cred ca acesta este, pana la urma, darul meu pentru lume, pentru oameni, pentru VIATA!

 

14457513_10207033012285578_1206588429506

Despre Violeta

         M-a fascinat întotdeauna miracolul vietii, de aceea am vrut, de mica, sa ajung sa înteleg  ce se afla dincolo de ceea ce se vede, sa cunosc in profunzime tot ce înseamna viata, pana la cele mai intime structuri ale materiei, crezând ca astfel voi întelege ce anume anima totul in Univers! Poate de aceea am si fost atrasa atât de mult de chimia organica încât am ajuns, pentru o vreme, sa fac chiar si o cariera stiintifica in acest domeniu!...
        De-a lungul anilor am citit foarte mult (literatura, mitologie, filozofie, sociologie, psihologie etc), am studiat cu pasiune , acumulând multe cunostinte, din domenii diverse, inclusiv din cele conexe chimiei cum sunt: biochimia, biologia, astrofizica si fizica cuantica,  încercând continuu sa înteleg din ce e “compusa“ viata, ce anume face ca totul sa prinda viata la un moment dat si apoi sa se stinga, sa se transforme sau sa dispara din lumea tridimensionala in care traim ...
       Pe masura ce studiam tot mai mult, din tot mai multe domenii, acumulam si stiam tot mai multe dar nimic nu-mi putea umple golul din suflet unde salasuia, de cand ma stiu, un dor nelamurit, o anume tristete si neîmplinire pe care nicio stiinta nu avea puterea sa le vindece!