Sesiuni private de Art Terapie

Ceea ce creezi in afara se recreaza inauntrul tau.

 

Art Terapia este o formă activă de terapie care privește creația dintr-o ședința terapeutică ca pe un proces de dezvăluire a sinelui, de conștientizare, dar și de reinventare, de recreare a sinelui și de găsire a noi modalități creative de acțiune. Intr-o sesiune de Art Terapie vei vedea, experimenta și simti cum îti poti modela singur trauma și aduce liniște sau soluții noi acolo unde este nevoie.

Materialele de lucru sunt instrumente senzoriale care comunică nemijlocit cu corpul, și, care prin evitarea sistemelor de apărare ale minții, pot dezvălui traume intrate în corp înainte de învățarea limbajului vorbit. Folosind același limbaj “desenat” traumele vechi își pot găsi rezolvarea, prin transformarea simbolică a desenului.

Efectele Art Terapiei se produc pe patru niveluri: psihologic, fiziologic, social și comportamental.

Imaginația și creativitatea, împreună cu procesul de contemplare, creație și transformare a unei lucrari de artă într-un context terapeutic, au puterea de a restructura și schimba cognițiile și comportamentele individului în favoarea sa. 

Arta a fost folosită în vindecare din cele mai vechi timpuri. În anumite tradiții este considerat că prin creația simbolică se pot materializa lucruri în lumea în care trăim.

”De cele mai multe ori mâinile vor rezolva un mister pe care intelectul nu a reusit sa îl descifreze.”

Carl Jung

Cost: 

  • 150 lei / ședință

Durata aproximativă: 

  • 60 min

Facilitator: 

Laura Floriana Dumitrescu

Pentru detalii și programări ne puteți contacta la 0720 000 031 sau pe contact@wayra-astrae.ro