14457513_10207033012285578_1206588429506

Violeta Constantinescu

         M-a fascinat întotdeauna miracolul vietii, de aceea am vrut, de mica, sa ajung sa înteleg  ce se afla dincolo de ceea ce se vede, sa cunosc in profunzime tot ce înseamna viata, pana la cele mai intime structuri ale materiei, crezând ca astfel voi întelege ce anume anima totul in Univers! Poate de aceea am si fost atrasa atât de mult de chimia organica încât am ajuns, pentru o vreme, sa fac chiar si o cariera stiintifica in acest domeniu!...
        De-a lungul anilor am citit foarte mult (literatura, mitologie, filozofie, sociologie, psihologie etc), am studiat cu pasiune , acumulând multe cunostinte, din domenii diverse, inclusiv din cele conexe chimiei cum sunt: biochimia, biologia, astrofizica si fizica cuantica,  încercând continuu sa înteleg din ce e “compusa“ viata, ce anume face ca totul sa prinda viata la un moment dat si apoi sa se stinga, sa se transforme sau sa dispara din lumea tridimensionala in care traim ...
       Pe masura ce studiam tot mai mult, din tot mai multe domenii, acumulam si stiam tot mai multe dar nimic nu-mi putea umple golul din suflet unde salasuia, de cand ma stiu, un dor nelamurit, o anume tristete si neîmplinire pe care nicio stiinta nu avea puterea sa le vindece!

       In toti anii tineretii mele am facut fața, cum m-am priceput (cautând, de multe ori, sprijin si explicatii in tot ceea ce acumulasem ca si cunostințe) evenimentelor dureroase cu care m-a confruntat viața: moartea celor dragi mie (chiar foarte timpurie, in cazul mamei mele), relații esuate dureros, divortul traumatizant si multe alte “rascruci“ prin care am trecut, pana intr-o zi cand traznetul s-a abatut asupra mea o data cu diagnosticul de suspiciune de cancer la san, pe care il primeam in pragul împlinirii vârstei de 48 de ani!
       Abia atunci am înteles ca ceea ce cautam eu, de fapt, nu se afla in cartile de stiinta si filozofie, ca tot ce învatasem si studiasem pana atunci nu-mi putea vindeca nici macar dependenta de fumat (care ma însotea, temeinic, înca din studentie!) si cu atat mai mult nu-mi putea vindeca ceea ce începuse sa se manifeste ca o boala grava in corpul meu!
        Am refuzat atunci, cu hotarâre, atât operatia la sân cat si tratamentele “clasice“ propuse de medicina alopata (chimist fiind stiam destul de multe despre medicamente si chimioterapie si spre ce “fundaturi” pot duce ele!) simtind, stiind in adâncul sufletului meu, ca exista si o alta cale -veche de cand lumea- de a-mi gasi salvarea prin propriile mele resurse apelând însa la altceva decât la stiinta pentru a-mi servi drept ghid in aceasta vindecare!
        Auzisem deja, de cativa ani, de originile emotionale ale bolilor precum si de medicina traditionala chineza si de cea ayurvedica care aveau ambele, ca principiu axial, o viziune holistica asupra vietii si omului in general, viziune care implica imposibilitatea separarii corpului fizic de energia emotiilor noastre precum si imposibilitatea separarii noastre de natura, de mediul in care traim .
        Asa a început, de fapt (in urma cu 11 ani) drumul meu spiritual, care m-a facut sa studiez si sa aprofundez diverse tehnici si metode de psihologie aplicata, cu psihologi de renume cum sunt Jacques Salome (Franta) si Lise Bourbeau (Canada) - devenind terapeut in metoda ESPERE si respectiv ASCULTA-TI CORPUL - ajungând apoi (in urma cu 7 ani) sa ma întâlnesc (deloc întâmplator, probabil!) cu doua dintre culturile care m-au fascinat de cand eram copil: cea incasa (cu radacinile ei adânci in preistorie) si cea chineza (cu originile ei taosite , budiste  si confucianiste).
          Am avut norocul sa întâlnesc aproape simultan (la interval de doar câteva luni una de alta) aceste doua mari surse de întelepciune si vindecare - prin ROATA MEDICINEI SAMANICE INCASE si respectiv prin QI GONG (arta de a lucra cu energia - “mama” tuturor artelor martiale)- devenind, cu timpul (ghidata de adevarati Maestri, care mi-au fost profesori!) atât practicant avansat de Qigong cat si terapeut in medicina energetica samanica .
        Întâlnirea cu aceste doua mari izvoare de vindecare mi-a marcat profund viata si m-a facut sa înteleg ca exista o punte spre invizibil, spre tarâmul unde minunile se pot petrece, atunci cand ai curajul sa pasesti - la chemarea sufletului tau - pe o carare al carui capat nu-l cunosti dar stii, simti, ca te va duce acolo unde imposibilul devine posibil!!
       Învatand sa lucrez cu energia (atât cu cea care ne genereaza emotiile si gândurile cat si cu cea care ne pulseaza in corpul fizic) am reușit sa ma vindec in mod “ miraculos “, sa-mi topesc, practic ,tumorile suspecte pana la dispariția lor totala si, mai tarziu, sa scap (dintr - odata!) de dependenta de fumat dar si sa îmi vindec sufletul, sa îmi umplu golul din inima pe care il stiam de o viata, retrezindu-ma, de fapt, la viata !
       Mi-am reamintit astfel ce înseamna sa ma simt acasa oriunde in natura, pe burta mamei Pamânt (asa cum eram in copilarie, cand cutreieram de una singura padurile) sa stiu ca, de fapt, nu sunt niciodata singura cand totul imi vorbeste si cred ca tot ce ma înconjoara are suflet ....
      Revenind (in sfarsit!) ACASA, in bucuria de a fi in viata si de a ma minuna in fiecare zi de toate darurile si binecuvântarile  pe care le- am primit, am înteles ca viata înseamna un DAR pe care merita sa il celebrez in fiecare clipa!
      Așa cum spunea, demult, un întelept: “exista, de fapt, doar doua moduri de a-ti trai viața: sa crezi ca nimic nu e magic sau sa crezi ca totul este magic“!
      Eu am ales sa cred ca TOTUL ESTE MAGIC si ma bucur ori de câte ori pot sa transmit aceasta mare întelepciune si oamenilor din jurul meu. Cred ca acesta este, pana la urma, darul meu pentru lume, pentru oameni, pentru VIATA!

 

 


- inginer chimist si cercetator stiintific 
(absolventa a Facultatii de Chimie Organica din cadrul Politehnicii Bucuresti - promotia 1985 )
-in prezent :  consultant tehnic in domeniul placarilor din piatra naturala si ceramica 

- terapeut in Medicina energetica samanica incasa 
- terapeut in Tehnica “igienei” relaționale ESPERE (creata de psihologul Jacque Salome)
- terapeut in Tehnica ASCULTA-TI CORPUL, de reconectare cu tine însuti (creata de Lise Bourbeau)