jovis-aloor-573874-unsplash_edited.jpg

WORKSHOP

DEPENDENTA

OBICEI PROST sau SUFERINTA?!

cu Violeta Constantinescu

- 25 mai -

 NOU : O ABORDARE NOUA , LA NIVEL ENERGETIC, a problemei DEPENDENȚELOR!
 

Te invitam in 25 mai la workshop-ul: “DEPENDENTA - OBICEI PROST sau SUFERINȚA?! / CINE AI FI TU FARA DEPENDENTA TA?!”

Ti s-a întâmplat vreodată ca -atunci cand te simțeai stresat, neliniștit, trist sau plictisit - sa te refugiezi, in mod repetat, intr-un obicei (sau comportament) care putea sa iti ofere, rapid, o senzație de ușurare, plăcere sau confort (fie chiar si pentru scurt timp) si, in ciuda faptului ca știai ca acest obicei poate avea repercusiuni negative (in timp), sa nu te poti împiedica sa tânjești după el si nici abtine sa-l repeți (ajungând, pana la urma, dependent de ceea ce el iti oferea)?!

Daca raspunsul la aceasta intrebare este “DA“ si daca vrei, cu adevarat, sa scapi de DEPENDENTA - fie ea de consumul unor substanțe (care devin nocive printr-un consum repetat si exagerat), cum sunt :
 - nicotina
 - alcoolul
 - cafeaua
 - zahărul
- drogurile etc.


sau de anumite comportamente deviante cum sunt :


- mâncatul excesiv, compulsiv
- munca obsesivă
- relațiile co-dependente
- sexul obsesiv
- shopping-ul compulsiv
- conectarea excesivă la internet/tv/rețelele de socializare online etc.,
atunci acest workshop este PENTRU TINE, pentru ca va reuși sa iti răspundă atât la întrebarea : “DE CE AM DEPENDENTA?!” cat si la întrebarea (de care uitam, in general): “DE CE AM SUFERINȚA ( pe care trebuie sa o “ anesteziez” prin DEPENDENTA)?!”

 

Workshop-ul din 25 mai isi propune sa ii ghideze pe participanți atât in descoperirea “sursei“ obiceiurilor si comportamentelor lor nedorite cat si pentru a afla cum își pot schimba viziunea despre propria lor viața si cum se pot reconecta astfel cu nevoile lor reale -acestea fiind condițiile necesare pentru a ieși din bucla “programelor” mental-emoționale care au pus stăpânire pe viața si pe libertatea lor, ținându-i captivi in DEPENDENTA.
 

“ DEPENDENTA ÎNCEPE CU DURERE SI SE TERMINA CU DURERE “- Eckhart Tole

Stresul constant, in care trăim -majoritatea dintre noi- in societatea actuala, devine, cu timpul, extrem de nociv (mai ales daca se adauga unor răni, unor traume, trăite in copilărie), acumulându-se in organismul nostru pana devine -la un moment dat- prea greu de dus. 


Cand tensiunea provocată de acest stres devine insuportabila (generând emoții devastatoare si disconfort fizic), de cele mai multe ori singura soluție la care poate apela organismul nostru -pentru a gestiona suprasolicitarea fizica, mentală si emoțională- este deconectarea de la senzatiile propriului nostru corp fizic si reprimarea propriilor emotii.
Reprimarea a ceea ce simțim in inima sau in corp începe (in majoritatea cazurilor de dependente) încă din copilărie, cand suferim o pierdere sau un abuz (care uneori pot deveni o adevarata trauma), ori ne simțim respinși sau ignorați de cei care contează pentru noi. De fapt, trauma nu este ceea ce ni se întâmpla -evenimentul nefericit din viața noastra- ci ceea ce se întâmpla in interiorul nostru ca urmare a acelui eveniment.


Cand trauma pe care am trăit-o in copilărie nu e rezolvată la nivel emoțional (copiii stiind si mai puțin decât adultii cum sa gestioneze o asemenea suferința), sufletul nostru se inchide pentru anumite emoții si senzații, evitând (cu orice preț) sa mai retrăiască ceva asemanator cu ceea ce a trăit cand a fost rănit si sa mai simtă acea durere -de multe ori insuportabila.
 

“Oamenii ajung, in general, la dependente deoarece au probleme emoționale adânci, care le provoacă durere  si nu au găsit nicio alta cale (in afara dependentei respective) de a “rezolva“ sau macar de a alina acea durere“- susține Dr.Gabor Mate (psihiatru specializat in tratarea dependențelor), după 30 de ani de experiența in acest domeniu.

 
 Aceasta reprimare (adaptiva) a sentimentelor si senzațiilor noastre autentice (cand ele sunt prea dureroase sau sunt catalogate ca “nepotrivite” si “inacceptabile“ de cultura in care am fost educați) devine sistematica, pe măsura ce creștem, pana cand ajunge sa ni se para “normala”.


Ea ne lipsește, practic, exact de informațiile reale, de semnalele obiective si absolut necesare pe care corpul nostru fizic si inima ni le transmit despre felul in care noi percepem ceea ce se întâmpla in viața noastra si despre gradul in care nevoile noastre esențiale sunt împlinite sau nu.


Rămânem, astfel, decuplați chiar de la “senzorii” cu care am fost dotați, in mod natural, pentru a sti, a simți, daca ceea ce facem cu viața noastra este in regula sau nu- daca ceea ce trăim ne aduce sănătate, bucurie, liniște sau nu ...
Cand pierdem legatura cu aceste repere -sentimentele si senzatiile noastre reale (cele care ne leagă chiar de simțurile noastre )- ne refugiem in capul nostru si devenim, practic, amorțiți si inerți la marea parte a stimulilor naturali care ne-ar putea reconecta cu lumea reala, ne-ar putea umple inima de bucurie si ne-ar putea face sa ne trăim viața cu pasiune si împlinire.
Ceea ce rămâne in interiorul nostru, in asemenea situații, este durerea si o veșnica neîmplinire si neliniște...


Cel mai adesea, din disperarea de a umple cumva golul pe care il simțim in interiorul nostru, recurgem la orice substanța sau comportament pe care le găsim la îndemâna si care reusesc sa ne aducă -macar si temporar- putina alinare, plăcere sau bucurie ( ca un fel de calmante, stimulente sau “anestezice“ pe care ni le autoadministram!).


Cand noi credem ca doar astfel ne putem alina durerea si neimplinirea de care nu mai știm cum sa scăpăm (indiferent cat de bine știm care sunt costurile si efectele devastatoare, pe termen lung, ale acestor substanțe sau comportamente!) nu ne putem impiedica sa tânjim după ele si facem aproape orice pentru a ne putea bucura din nou de “beneficiile“ lor !
 

Acest workshop își propune o abordare noua, inedită (la nivel energetic) a acestui subiect atât de actual (si controversat!): DEPENDENTA, fie ea de substanțe sau de comportamente nocive.


Prin folosirea (pe langa tehnicile psihologice specifice) a unor tehnici energetice -atât pentru abordarea traumei inițiale (care a dus la suferința ce a generat comportamentul dependent) cat si pentru a reface legatura cu propriul SINE al celui dependent -acest workshop își propune sa creeze premizele pentru iesirea din capcana dependentei prin reconectarea cu adevăratele noastre resurse energetice interioare- redevenite, astfel, disponibile pentru regăsirea caii  spre o viața sănătoasa si împlinita, ce nu mai are nevoie de “excitante” sau ”analgezice“ din exterior!Participând la acest workshop VEI OBȚINE:


- o mai buna cunoaștere a propriilor tale mecanisme interioare (mentale si emoționale) care te tin captiv in orice forma de DEPENDENTA;

- o alta înțelegere decât aveai pana acum despre sursa durerii din viața ta (acea durere care se cere “anesteziata“ prin substanțele sau comportamentele de care ai ajuns dependent);

- metodele si tehnicile necesare pentru a învață cum sa te reconectezi cu tine însuți, cu corpul si cu sufletul tau, înțelegând astfel care sunt adevăratele tale nevoi si cum ți le poti împlini cu adevarat (altfel decât cu ajutorul comportamentelor si substanțelor de care ai ajuns dependent!);

 

- o alta viziune -mult mai larga si mai generoasa- asupra lumii si vieții tale, care sa te facă sa te bucuri de fiecare zi, cand esti cu adevarat prezent in viața ta!  

 


 

 

Program:

  • 10.00 – 18.00 (cu pauza de masa 13.30- 14.30)

Va rugam sa veniti cu cel putin 15 minute inainte de inceperea seminarului (pentru formalitati de inscriere si acomodare).

 

Locatie:

  • Centrul de terapii energetice si cursuri pentru suflet Wayra Astrae: Str. Teheran, nr. 17, parter, interfon 2 clopotel, sector 1, Bucuresti

 

Cost:

  • EARLY BIRD  pana pe 10 mai 360 lei/ modul (pretul nu cuprinde costul mesei de pranz, dar cuprinde apa/ ceai/ cafea si snack-uri)

  • dupa data de 10 mai – 390 lei

 

 

Inscriere:

 

 

Modalitati de plata:

  • avansul 100 de lei la momentul înscrierii asigură participarea

  • avansul nu este rambursabil.

(numarul de participanti pe modul este limitat)

 

 

Cont bancar pentru avans: 

Wayra Astrae SRL

RO49BTRLRONCRT0419073501

Banca Transilvania

Cu specificatia: ”Avans pentru seminarul Dependenta, numele participantului”

                                           

 

NOTA:

 

1. Seminarul se adreseaza tuturor celor care s-au saturat de dependenta si sunt pregatiti sa isi schimbe viata!

 

2. Se recomanda participantilor sa aiba:

- o tinuta lejera(sport) si pantofi/papuci/sosete pentru interior

- caiet/foi/hartie si ceva de scris

Despre Violeta

         M-a fascinat întotdeauna miracolul vietii, de aceea am vrut, de mica, sa ajung sa înteleg  ce se afla dincolo de ceea ce se vede, sa cunosc in profunzime tot ce înseamna viata, pana la cele mai intime structuri ale materiei, crezând ca astfel voi întelege ce anume anima totul in Univers! Poate de aceea am si fost atrasa atât de mult de chimia organica încât am ajuns, pentru o vreme, sa fac chiar si o cariera stiintifica in acest domeniu!...
        De-a lungul anilor am citit foarte mult (literatura, mitologie, filozofie, sociologie, psihologie etc), am studiat cu pasiune , acumulând multe cunostinte, din domenii diverse, inclusiv din cele conexe chimiei cum sunt: biochimia, biologia, astrofizica si fizica cuantica,  încercând continuu sa înteleg din ce e “compusa“ viata, ce anume face ca totul sa prinda viata la un moment dat si apoi sa se stinga, sa se transforme sau sa dispara din lumea tridimensionala in care traim ...
       Pe masura ce studiam tot mai mult, din tot mai multe domenii, acumulam si stiam tot mai multe dar nimic nu-mi putea umple golul din suflet unde salasuia, de cand ma stiu, un dor nelamurit, o anume tristete si neîmplinire pe care nicio stiinta nu avea puterea sa le vindece!

Mai multe despre Violeta aici.
   

14457513_10207033012285578_1206588429506