SILVIA SERBAN

Lucrez de peste 20 de ani în domeniul modei. Am fost fashion editor și stilist la mai toate revistele glossy din România, am făcut sute de pictoriale de modă, costume de film și teatru, în paralel cu colecții cu care am participat la festivaluri și târguri de modă în țară și străinătate, dar cel mai mult îmi place să lucrez “tailor made”. Am avut privilegiul de a cunoaște femei cu personalități, preocupări și așteptări atât de diferite, încât am devenit conștientă că hainele nu sunt un mijloc de comunicare doar către exterior ci în primul rând către persoana care le poartă, influențându-i starea. O poate face să se simtă apreciată sau dimpotrivă, inconfortabil, sau, așa cum primesc feedback din partea clientelor    mele, să îi schimbe viața..

Am considerat întotdeauna că oamenii, indiferent de mediul în care își desfășoară activitatea, sunt ființe creative uneori fără să ne dăm seama. Creativitatea este cel mai mult exprimată în propria imagine, fie că e vorba de un tatuaj sau de alegerea unei cravate. Folosidu-ne de forme, culori, ritmuri, reușim să ne modelăm costumul cat mai aproape de idealul dorit, corectând eventualele imperfecțiuni.

În plus, am evitat întotdeauna să fac consultanță de stil. Mi s-a părut un mare consum de timp și energie pentru că o sesiune de shoping în magazine nu e ușoara! Numeroasele încercări, rezultatele deloc rapide și recomandările care nu erau întotdeauna urmate mă puneau într-o oarecare impostură, ceream bani pentru un serviciu despre ale cărui efecte nici eu nu eram prea sigură.

De aceea m-am întrebat ce aș putea face astfel încât atunci când recomand o haina să argumentez, să mă asigur că haina aceea nu va sta în dulap, că va aduce o schimbare în bine. Am formulat un workshop interactiv pe care l-am denumit sugestiv “Don’t Buy to Buy – Wear Your Personality”. Pe lângă experiența mea am adăugat o metodă bazată pe principii străvechi, pe care am învațat-o de la unii dintre cei mai buni maeștri internaționali în domeniul consultanței de imagine și nu numai. Sunt fericită că pot oferi astfel instrumentele cu ajutorul cărora să alegem conștient hainele care să ne exprime autenticitatea, să ne pună în valoare, să ne materializam intențiile.