henning-borgersen-Kr_RijTa0kg-unsplash.j

WORKSHOP

Stresul cronic - cauze, efecte si cai de vindecare

cu Violeta Constantinescu

- 23 - 24 august -

”Stresul este cea mai mare epidemie a secolului 21 care amenință sănătatea umanității“

(Organizația Mondiala a Sănătății)

  Toată lumea a auzit de STRES. Agitația, nelinistea si nervozitatea cu care ne trăim viața au devenit atât de banale (mai ales in marile orașe) încât cu greu ne mai putem imagina cum ar fi viața noastra fara presiune, fara urgente, fara avalanșa de informații care se năpustește zilnic asupra noastra. Alergam de la o zi la alta intr-o continua lupta cu timpul, cu speranța ca, daca ne îndeplinim toate sarcinile asumate, va veni si o vreme cand ne putem trage sufletul... De regula, facem asta doar atunci cand “fugim” (de stres!) in vacante!
  Aceasta continua încordare  -STRESUL- pune însă stăpânire, cu timpul, pe toate aspectele vieții noastre, ne secătuiește de energie si ne sufoca bucuria de viața.
  Ne-am obișnuit atât de mult sa ne forțam continuu limitele încât nu mai știm sa ascultam si sa înțelegem semnalele (emoțiile,sentimentele si senzatiile) prin care propriul nostru corp ne striga sa ne oprim din acest iureș!
  Cand nu o facem de bunăvoie, corpul nostru o face in locul nostru - ne îmbolnăvește! 

Iti suna familiar ?! Așa arată si viața ta ?!


Daca raspunsul este DA si daca te confrunți cu oricare dintre următoarele situații:
 • te simți deprimat-nimic din ceea ce faci nu te mai bucura si nu te mai motivează ;
• ai probleme de sănătate - probleme digestive, alergii, migrene, dureri cronice de spate si/sau de articulații, boli cronice, boli autoimune;
• ai probleme in relațiile tale (de cuplu,de munca,de familie etc.)
• ai insomnii;
 • ai probleme cu greutatea ta corporală;
• iti alini anxietatea,tristetea si nemulțumirea prin diverse dependente de: nicotina/ alcool/ dulciuri/ internet/ droguri etc.
• ai continuu o stare de oboseala si de disconfort fizic,

 atunci ACEST WORKSHOP ESTE PENTRU TINE pentru ca, participand la el,

 VEI ÎNVAȚA : 
 • cum sa-ti identifici sursele reale de stres din viața ta;
 • tehnici străvechi de reconectare cu corpul tau si cu energia vindecătoare a Soarelui si a Pământului;
• tehnici de respiratie si de meditatie pentru dezactivarea suprastimularii mecanismului de stres “ lupta sau fugi!”;
• tehnici Qigong de dirijare a energiei pentru reactivarea capacitatii înnăscute de vindecare a corpului;
• pașii esențiali pe care sa-i faci zilnic pentru a evita apariției starii de stres;

 

  DE CE ESTE STRESUL CRONIC ATÂT DE PERICULOS PENTRU SANATATEA NOASTRA?!

  Pentru ca el a devenit “ucigasul din umbra”: ne ucide lent dar sigur!

  In prezent,peste 90% dintre bolile cronice si bolile grave cu care se confrunta omenirea au ca sursa stresul si nu cauze genetice!

  De acea oamenii au nevoie sa înțeleagă, cu adevarat, ce se întâmpla cu ei in condiții de stres cronic si cum pot gestiona acest fenomen pentru a-si păstra sanatatea!

  VINDECAREA NU ESTE POSIBILA FARA RELAXARE - indiferent câte medicamente luam sau cat de sănătoasa este hrana noastra!

  Mecanismul de răspuns la stres este setat la nivel celular in organismul nostru cu scopul de a acționa imediat (independent de voința si decizia noastra constienta) pentru a ne salva, efectiv, viața - in caz de pericol real.
  De aceea-declanșat pe perioade scurte, de STRES ACUT - acest mecanism, numit chiar “LUPTA sau FUGI!”, este menit sa ne apere, sa ne antreneze capacitățile de adaptare si sa ne asigure, astfel, evoluția.

  Pe termen lung însă, daca noi percepem permanent un pericol (real sau pur imaginar!) care ne amenință supraviețuirea sau bunăstarea, creierul nostru da continuu, către organele din corp, un semnal de alerta - prin hormonii de stres a caror producere o declanșează instantaneu în caz de “urgenta”.
  Se instalează astfel STRESUL CRONIC, adica blocarea organismului in starea de criza, in mecanismul neurobiochimic de răspuns la stres.
  In aceasta stare, organismul nostru devine, practic, inundat permanent de hormonii de stres, acest lucru având ca efect, in timp, dezechilibrarea tuturor funcțiilor organismului, prin slăbirea (pana la suprimare) a sistemului imunitar, 
Intoxicarea treptata a corpului cu endotoxine, apariția inflamației cronice, a oboselii cronice si - in final - instalarea bolilor grave (cronice si autoimune).

  In acest fel, același mecanism care - declanșat pe perioade limitate si in condiții de pericol real - ne poate salva viața, ajunge sa ne secatuiasa energetic organismul (atunci cand este activat permanent) amenințandu-ne, de fapt, sănătatea si viața!

  Cand trăiești permanent in stres tot ceea ce nu poti sa controlezi sau iti este necunoscut te copleșește, deoarece - blocat fiind in acest mecanism de apărare - nu mai ai încredere si curiozitate pentru ziua de mâine, nu mai poti sa fii creativ, nu te mai poti bucura liniștit de viața ta si nu mai poti sa-ti deschizi inima ca sa te conectezi real cu ceilalți (sau cu tine însuți!) devenind, practic, CAPTIV  IN FRICA si OBSEDAT DE TIMP !


  In bombardamentul informațional in care ne trăim viața in prezent - alergand, practic, prin viața noastra - NU NE MAI DAM LINIȘTE SI TIMP pentru ca informația pe care o absorbim sa devină cunoaștere, cunoașterea sa devină înțelepciune (prin experimentarea ei),i ar înțelepciunea (trăită in tihna) sa nască conștienta necesară pentru a ne putea visa viața pe care o dorim cu adevarat si a o aduce in aceasta realitate!

  Așadar, TE INVITAM SA ITI DAI TIMP CA SA VISEZI DIN NOU!

  VISELE TALE CONTEAZĂ PENTRU CA TU CONTEZI !

 


 

Program:

  • Vineri: 17.30 – 21.30 (cu pauza de cafea)

  • Sambata: 10.00 – 18.00 (cu pauze de cafea si pauza de masa 13.30- 14.30)

Va rugam sa veniti cu cel putin 15 minute inainte de inceperea seminarului (pentru formalitati de inscriere si acomodare).

Locatie:

  • Centrul de terapii energetice si cursuri pentru suflet Wayra Astrae: Str. Teheran, nr. 17, parter, interfon 2 clopotel, sector 1, Bucuresti

Cost:

  • EARLY BIRD  pana pe 8 august 440 lei (pretul nu cuprinde costul mesei de pranz, dar cuprinde apa/ ceai/ cafea si snack-uri)

  • dupa data de 8 august – 490 lei

Inscriere:

 

 

Modalitati de plata:

  • avansul 100 de lei la momentul înscrierii asigură participarea

  • avansul nu este rambursabil.

(numarul de participanti pe modul este limitat)

Cont bancar pentru avans: 

Wayra Astrae SRL

RO49BTRLRONCRT0419073501

Banca Transilvania

Cu specificatia: ”Avans pentru seminarul Dependenta, numele participantului”

                                           

NOTA:

Se recomanda participantilor sa aiba:

- o tinuta lejera(sport) si pantofi/papuci/sosete pentru interior

- caiet/foi/hartie si ceva de scris

Despre Violeta

        Am vrut, de cand ma stiu, sa ajung sa înțeleg ce se afla dincolo de ceea ce se vede, sa cunosc in profunzime tot ce înseamnă viața, pana la cele mai intime structuri ale materiei si sa aflu ce anume anima totul in Univers 
De-a lungul anilor am citit foarte mult si am studiat cu pasiune, acumulând multe cunoștințe, din diverse domenii, încercând continuu sa înțeleg din ce este “compusă” viața, ce anume face ca totul sa prindă viața la un moment dat si apoi sa se stingă, sa se transforme sau sa dispară din lumea tridimensională in care trăim...
  Pe măsura ce studiam tot mai mult, din tot mai multe domenii, acumulam si stiam tot mai multe dar nimic nu-mi putea umple golul din suflet unde sălășluia, dintotdeauna, un dor nelămurit si o anume neîmplinire pe care nici o știință sau filozofie nu avea puterea sa mi le vindece!...
  Am trecut prin anii tinereții luptându-ma cu vremurile (comunismul, revoluția si degringolada de după...) dar si cu multe evenimente nefericite din viața mea, insa abia cand m-am confruntat cu amenintarea unei boli grave, abia atunci am înțeles ca ceea ce căutam eu, de fapt, nu se afla in cărțile de știință si filozofie!
  Așa a început, de fapt, acum 11 ani, drumul meu spiritual, care m-a făcut sa studiez si sa aprofundez mai întâi diverse tehnici si metode de psihologie aplicată, cu psihologi de renume - cum sunt Jacques Salome si Lise Bourbeau - ajungand ulterior sa ma întâlnesc cu doua dintre culturile care m-au fascinat din tinerețe: cea incasa si cea chineza.
  Am avut norocul sa ma apropii, aproape simultan (in 2012) de aceste doua mari surse de înțelepciune si vindecare - prin ROATA MEDICINEI ȘAMANICE INCASE si respectiv prin QI GONG (arta de a lucra cu energia - “mama” tuturor artelor marțiale) - devenind,cu timpul (ghidată fiind de adevărați Maeștri, care mi-au fost profesori!), atât practicant avansat de Qigong cat si terapeut atestat in medicina energetică samanica.
  Întâlnirea cu aceste doua mari izvoare de vindecare mi-a marcat profund viața si m-a făcut sa înțeleg ca exista o punte spre invizibil, spre tărâmul unde minunile se pot petrece, atunci cand ai curajul sa pășești, la chemarea sufletului tau, pe o cărare al cărui capat nu-l cunosti dar știi, simți, ca te va duce acolo unde imposibilul devine posibil!!
  Învățând sa lucrez cu energia (atât cu cea care ne genereaza emoțiile si gândurile cat si cu cea care ne pulsează in corpul fizic) am reușit sa îmi vindec (in mod aproape “miraculos”!) nu numai corpul fizic dar si sufletul - inlocuind cu bucurie golul din inima si retrezindu-ma, de fapt, la viața!
  Mi-am reamintit astfel ceva ce stiam foarte bine cand eram copil: ca ma simt acasa în natura - pe burta mamei Pamant - ca nu sunt  niciodată singura si ca tot ce ma înconjoară are suflet...

  Așa cum spunea Albert Einstein, exista, de fapt,d oar doua moduri de a-ti trai viața: sa crezi ca nimic nu e magic sau sa crezi ca totul este magic!
  Eu am ales sa cred ca TOTUL ESTE MAGIC si ma bucur ori de câte ori pot sa transmit aceasta mare înțelepciune si oamenilor din jurul meu.
  Cred ca acesta este darul meu pentru lume, pentru oameni, pentru VIAȚA!

VIOLETA CONSTANTINESCU 
• inginer chimist si cercetător științific (absolventa a Facultății de Chimie Organica din cadrul Politehnicii București) 
• Consilier atestat pentru dezvoltare personala
• Terapeut atestat in Medicina energetică samanica incasa 
• Trainer pentru tehnici energetice diverse 
   

14457513_10207033012285578_1206588429506