Terapie Transpersonala

Formele clasice de psihoterapie investigheaza mintea si mecanismele sale, adeseori biografia personala si traumele anterioare.

Terapia transpersonala cauta o abordare prezenta ancorata in Realitate a Intregului: nevoi mentale, emotionale, sociale, dar si de creativitate, prezente si trecute, focus-ul fiind permanent pus pe sanatatea spirituala, completa si permanenta a persoanei.

Astfel, situatiile de viata, realitatea personala a fiecaruia nu mai sunt “simptome” si tratate ca atare, ci intreg sistemul de raportare la viata si sensul propriu dat acesteia devin obiectivul principal. Incurajez clientii sa devina apoi independenti in decizii si actiuni, pastrandu-si valorile intacte.

Conceptia de baza a psihologiei transpersonale este ca dincolo de individ exista mai mult decat personalitatea acestuia, iar unul din scopurile terapeutice ale abordarii transpersonale este de a pune in corespondenta personalitatea perceputa cu Sinele total, pur. Astfel, metoda de explorare a Sinelui care se extinde dincolo de Ego, are la baza ideea ca fiecare individ detine un potential spontan de autovindecare, care devine disponibil in starile de prezenta ale constiintei, induse de atentia si analiza alegerilor si actiunilor personale. Pe scurt prezenta si constientizarea motivatiei personale ne indica exact unde ne afla in drumul catre Evolutia personala.

Metoda de explorare a Sinelui care se extinde dincolo de Ego, are la baza ideea ca fiecare individ detine un potential spontan de autovindecare, care devine disponibil in starile de prezenta ale constiintei, induse de atentia si analiza alegerilor si actiunilor personale.

”Dincolo de individ exista mai mult decat personalitatea acestuia!

Cost: 

  • 300 lei / ședința 

Durata aproximativa: 

  • 60 - 90 min/ sedinta

Facilitator:

Anda Marian