triunghiul-dramatic-as-640x377.jpg

WORKSHOP

Triunghiul dramei modul IV

- integrarea energetica a rolurilor -

cu Violeta Constantinescu

- 20 aprilie -

 NOU: O ABORDARE LA NIVEL ENERGETIC A CELOR 3 ROLURI MAJORE pe care le “jucam” inconstient, cu totii, in viata noastra: VICTIMA, SALVATORUL si AGRESORUL.

“Trecem, cu totii, la un moment dat in viața noastra, prin situații dureroase care pot deveni, pentru unii oameni, adevărate chinuri, nenorociri, dezastre (abuzuri, boli grave, calamități naturale, războaie, crime etc.). Toate aceste lucruri îngrozitoare (care, de multe ori, generează traume psihice si emoționale ce pot dura întreaga viața) se întâmpla, practic, continuu in lumea din jurul nostru si a devenit ceva obișnuit sa folosim cuvântul “victima“ pentru a descrie pe cineva care a trecut prin asemenea experiențe dureroase (insuportabile chiar, uneori) fara a se putea apara de ele.


   Exista însă o diferența majora între a fi descris (ori a te descrie tu însuți) ca victima unor situații nefericite si respectiv a fi identificat (sau a te identifica tu însuți) cu starea de victima, definindu-te, practic, prin statutul de victima.
Cand ne asumam statutul de victima rămânem permanent in starea mentală si emoțională caracteristice victimei, agățându-ne astfel de aceasta identitate si ajungând, de fapt, sa ne “victimizăm“, blocați fiind in frica si suferința generate de neputința pe care o simțim in fatza provocărilor din viața noastra. 


Vazandu-ne permanent pe noi înșine ca niște VICTIME ale întâmplărilor din viața noastra rămânem, practic, captivi in TRIUNGHIUL DRAMEI - triunghiul celor 3 roluri psihologice (VICTIMA, SALVATORUL si AGRESORUL) care reprezintă, de fapt, cele 3 fețe ale VICTIMEI.

Intram in rolul de VICTIMA din TRIUNGHIUL DRAMEI ori de câte ori atenția noastra este concentrata, sistematic, pe problemele din viața noastra si pe ceea ce NU dorim sa ni se întâmple, simtindu- ne astfel blocați in suferința si neputința.
Cand ne simțim însă responsabili de fericirea si bunăstarea celorlalți, iar nevoile noastre ni se par mai puțin importante decât nevoile altora - justificându-ne astfel sacrificiul pe care il facem pentru cei pe care dorim, cu orice preț, sa-i “ajutam“ sau sa ii “reparam“ -rolul psihologic in care ne auto-distribuim in TRIUNGHIUL DRAMEI este cel de SALVATOR (care reprezintă, de fapt, “eroul “ -singura “masca“pozitivă si lăudabilă a VICTIMEI!).


Al treilea rol psihologic, cel de AGRESOR (rolul celui “puternic“ din TRIUNGHIUL DRAMEI), ni-l asumam cand acuzam si criticam greselile altora si insistam sa dovedim -cu orice preț!- ca noi avem dreptate, ca revolta noastra este justificata si ca noi știm mai bine totul (inclusiv ce anume e mai bine pentru alții!).


Odată intrați in TRIUNGHIUL DRAMEI -prin oricare dintre cele 3 roluri-ajungem sa le interpretam, pe rând, pe fiecare dintre ele, in încercarea noastra (in general inconștientă) de a ne calma cumva durerea si nelinistea pe care le simțim cand nevoile noastre esențiale (de siguranța, de acceptare, de iubire, de respect etc.) nu sunt împlinite. Cu cat schimbam mai rapid aceste roluri cu atât creste si tensiunea “dramatica“ a vieții noastre si, odată cu ea, stresul care ajunge sa ne domine existența.
Ori de câte ori ne simțim copleșiti de furie, vina, rusine sau tristete, este bine sa știm ca suntem blocați in TRIUNGHIUL DRAMEI (triunghiul lipsirii de putere) care generează -la nesfârșit- relații conflictuale, disfuncționale, atât cu cei din jur cat si cu noi înșine!


Aceste 3 roluri (VICTIMA, SALVATORUL si AGRESORUL) ne țin “mici“, fara putere autentica, limitați si blocați intr-o poveste care NU este adevarata, susținuta doar pe credințele noastre limitative despre noi si despre lume (multe inconștiente), credinte care, practic, ne dirijează viața.


In același timp adoptarea celor 3 roluri psihologice din TRIUNGHIUL DRAMEI (si a comportamentelor pe care ele le generează) ne permite sa blocam ceea ce simțim cu adevarat (cand ceea ce simțim devine insuportabil!) si ne oferă o cale de a scapa de vina si rușinea de a arată ce simțeam si ce credeam “greșit“ (conform unei scări de valori moralizatoare cu care am fost crescuți). Astfel, tot ceea ce simteam disconfortabil in interiorul nostru poate deveni o problema exterioara noua (de care alții sunt vinovați sau responsabili!) si nu o problema interioară, a noastra, pe care sa o putem rezolva noi înșine!


Sarabanda emoțională generată de stresul tuturor emoțiilor negative care ne “inunda, practic, organismul cand ne aflam in TRIUNGHIUL DRAMEI duce, inevitabil, la relații conflictuale in care nu exista, de fapt, niciun învingător. Toată lumea plătește, pana la urma, cu frustrare si suferința, pentru tot ceea ce facem din dorința de a fi “premiați”, de a fi acceptați, din datorie, din obligație sau din vina, din rusine si din teama ca vom fi pedepsiți!


TRIUNGHIUL DRAMEI, bazandu-se pe emoții negative (frica, vina, rusine, furie etc.), nu permite o conectare autentica cu ceilalți sau cu noi înșine -conectare imposibila in absenta conștientizării depline a faptelor obiective din viața noastra si a asumării responsabilității pentru rezolvarea problemelor noastre. 


De aceea rămânerea in TRIUNGHIUL DRAMEI ne condamna la o viața plină de tristete si neîmplinire in care stabilim relații disfuncționale (nesănătoase si nesincere) atât cu ceilalți cat si cu noi înșine.


Pentru a ieși din TRIUNGHIUL DRAMEI trebuie sa găsim o mai buna identitate pentru noi înșine decât aceea de VICTIMA -veșnic nefericita si nemulțumita- indiferent prin ce situații grave sau chiar îngrozitoare am fi trecut înainte. Pentru a ne regăsi pacea interioară si libertatea trebuie sa găsim un alt mod de a ne percepe propria viața si de a vedea lumea, in general .

Workshop-ul TRIUNGHIUL DRAMEI își propune sa ofere participanților posibilitatea de a- si identifica propriile roluri de VICTIMA, SALVATOR si AGRESOR (pe care le joaca atât in relațiile cu ceilalți cat si in relațiile cu ei înșiși) prin depistarea propriilor credinte limitative care ii tin in TRIUNGHIUL DRAMEI si prin experimentarea energiei, posturii si “repertoriului“ specifice fiecăruia dintre aceste 3 roluri care le intoxica viața.


 Acest al 4-lea modul al Seminarului TRIUNGHIUL DRAMEI permite însă si constientizarea si integrarea energetică a darurilor si calitatilor pe care fiecare dintre aceste 3 roluri le are (chiar daca le exprima distorsionat) oferind, totodata si metodele prin care ne putem reconecta autentic cu noi înșine si cu nevoile noastre reale, ne putem asuma responsabilitatea pentru viața noastra si regăsi propria putere.”  VA ASTEPTAM !

 

 

Programul seminarului cuprinde:

 • Modul 1 – VICTIMA - 19.01.2019

 • Modul 2 -  SALVATORUL - 23.02.2019

 • Modul 3 – AGRESORUL -  30.03.2019

 • Modul 4 – TRIUNGHIUL DRAMEI cu integrarea tuturor celor trei energii (roluri) -20.04.2019

 

 

Programul fiecaruia dintre cele patru module:

 • 10.00 – 18.00 (cu pauza de masa 13.30- 14.30)

Va rugam sa veniti cu cel putin 15 minute inainte de inceperea seminarului (pentru formalitati de inscriere si acomodare).

 

Locatie:

 • Centrul de terapii energetice si cursuri pentru suflet Wayra Astrae: Str. Teheran, nr. 17, parter, interfon 2 clopotel, sector 1, Bucuresti

 

Cost:

 • EARLY BIRD  pana pe 12 aprilie 330 lei/ modul (pretul nu cuprinde costul mesei de pranz, dar cuprinde apa/ ceai/ cafea si snack-uri)

 • dupa data de 12 aprilie – 360 lei

 

 

Inscriere:

 

 

Modalitati de plata:

 • avansul 100 de lei la momentul înscrierii asigură participarea

 • plata avansului asigura participarea la modulul pentru care se face inscrierea

 • avansul nu este rambursabil.

(numarul de participanti pe modul este limitat)

 

 

Cont bancar pentru avans: 

Wayra Astrae SRL

RO49BTRLRONCRT0419073501

Banca Transilvania

Cu specificatia: ”Avans pentru seminarul Triunghiul dramei, modul 4, numele participantului”

                                           

 

NOTA:

 

1.Pentru participarea la fiecare dintre module nu este necesara nici o pregatire prealabila.

 

Seminarul se adreseaza tuturor celor care s-au saturat de drama si sunt pregatiti sa isi schimbe viata!

 

2.Se recomanda participantilor sa aiba:

- o tinuta lejera(sport) si pantofi/papuci/sosete pentru interior

- caiet/foi/hartie si ceva de scris

 

3. Modulele pot fi abordate de catre participanti independent unul de altul, participarea la unul dintre module nefiind conditionata de participarea la modulele anterioare (se intentioneaza reluarea - la o data ulterioara a tuturor acestor module care compun seminarul ”Triunghiul Dramei”, astfel incat fiecare dintre cei interesati sa poata ”trece” prin fiecare dintre roluri, la un moment dat).
 

Despre Violeta

         M-a fascinat întotdeauna miracolul vietii, de aceea am vrut, de mica, sa ajung sa înteleg  ce se afla dincolo de ceea ce se vede, sa cunosc in profunzime tot ce înseamna viata, pana la cele mai intime structuri ale materiei, crezând ca astfel voi întelege ce anume anima totul in Univers! Poate de aceea am si fost atrasa atât de mult de chimia organica încât am ajuns, pentru o vreme, sa fac chiar si o cariera stiintifica in acest domeniu!...
        De-a lungul anilor am citit foarte mult (literatura, mitologie, filozofie, sociologie, psihologie etc), am studiat cu pasiune , acumulând multe cunostinte, din domenii diverse, inclusiv din cele conexe chimiei cum sunt: biochimia, biologia, astrofizica si fizica cuantica,  încercând continuu sa înteleg din ce e “compusa“ viata, ce anume face ca totul sa prinda viata la un moment dat si apoi sa se stinga, sa se transforme sau sa dispara din lumea tridimensionala in care traim ...
       Pe masura ce studiam tot mai mult, din tot mai multe domenii, acumulam si stiam tot mai multe dar nimic nu-mi putea umple golul din suflet unde salasuia, de cand ma stiu, un dor nelamurit, o anume tristete si neîmplinire pe care nicio stiinta nu avea puterea sa le vindece!
   

14457513_10207033012285578_1206588429506

       In toti anii tineretii mele am facut fața, cum m-am priceput (cautând, de multe ori, sprijin si explicatii in tot ceea ce acumulasem ca si cunostințe) evenimentelor dureroase cu care m-a confruntat viața: moartea celor dragi mie (chiar foarte timpurie, in cazul mamei mele), relații esuate dureros, divortul traumatizant si multe alte “rascruci“ prin care am trecut, pana intr-o zi cand traznetul s-a abatut asupra mea o data cu diagnosticul de suspiciune de cancer la san, pe care il primeam in pragul împlinirii vârstei de 48 de ani!
       Abia atunci am înteles ca ceea ce cautam eu, de fapt, nu se afla in cartile de stiinta si filozofie, ca tot ce învatasem si studiasem pana atunci nu-mi putea vindeca nici macar dependenta de fumat (care ma însotea, temeinic, înca din studentie!) si cu atat mai mult nu-mi putea vindeca ceea ce începuse sa se manifeste ca o boala grava in corpul meu!
        Am refuzat atunci, cu hotarâre, atât operatia la sân cat si tratamentele “clasice“ propuse de medicina alopata (chimist fiind stiam destul de multe despre medicamente si chimioterapie si spre ce “fundaturi” pot duce ele!) simtind, stiind in adâncul sufletului meu, ca exista si o alta cale -veche de cand lumea- de a-mi gasi salvarea prin propriile mele resurse apelând însa la altceva decât la stiinta pentru a-mi servi drept ghid in aceasta vindecare!
        Auzisem deja, de cativa ani, de originile emotionale ale bolilor precum si de medicina traditionala chineza si de cea ayurvedica care aveau ambele, ca principiu axial, o viziune holistica asupra vietii si omului in general, viziune care implica imposibilitatea separarii corpului fizic de energia emotiilor noastre precum si imposibilitatea separarii noastre de natura, de mediul in care traim .
        Asa a început, de fapt (in urma cu 11 ani) drumul meu spiritual, care m-a facut sa studiez si sa aprofundez diverse tehnici si metode de psihologie aplicata, cu psihologi de renume cum sunt Jacques Salome (Franta) si Lise Bourbeau (Canada) - devenind terapeut in metoda ESPERE si respectiv ASCULTA-TI CORPUL - ajungând apoi (in urma cu 7 ani) sa ma întâlnesc (deloc întâmplator, probabil!) cu doua dintre culturile care m-au fascinat de cand eram copil: cea incasa (cu radacinile ei adânci in preistorie) si cea chineza (cu originile ei taosite , budiste  si confucianiste).
          Am avut norocul sa întâlnesc aproape simultan (la interval de doar câteva luni una de alta) aceste doua mari surse de întelepciune si vindecare - prin ROATA MEDICINEI SAMANICE INCASE si respectiv prin QI GONG (arta de a lucra cu energia - “mama” tuturor artelor martiale)- devenind, cu timpul (ghidata de adevarati Maestri, care mi-au fost profesori!) atât practicant avansat de Qigong cat si terapeut in medicina energetica samanica .
        Întâlnirea cu aceste doua mari izvoare de vindecare mi-a marcat profund viata si m-a facut sa înteleg ca exista o punte spre invizibil, spre tarâmul unde minunile se pot petrece, atunci cand ai curajul sa pasesti - la chemarea sufletului tau - pe o carare al carui capat nu-l cunosti dar stii, simti, ca te va duce acolo unde imposibilul devine posibil!!
       Învatand sa lucrez cu energia (atât cu cea care ne genereaza emotiile si gândurile cat si cu cea care ne pulseaza in corpul fizic) am reușit sa ma vindec in mod “ miraculos “, sa-mi topesc, practic ,tumorile suspecte pana la dispariția lor totala si, mai tarziu, sa scap (dintr - odata!) de dependenta de fumat dar si sa îmi vindec sufletul, sa îmi umplu golul din inima pe care il stiam de o viata, retrezindu-ma, de fapt, la viata !
       Mi-am reamintit astfel ce înseamna sa ma simt acasa oriunde in natura, pe burta mamei Pamânt (asa cum eram in copilarie, cand cutreieram de una singura padurile) sa stiu ca, de fapt, nu sunt niciodata singura cand totul imi vorbeste si cred ca tot ce ma înconjoara are suflet ....
      Revenind (in sfarsit!) ACASA, in bucuria de a fi in viata si de a ma minuna in fiecare zi de toate darurile si binecuvântarile  pe care le- am primit, am înteles ca viata înseamna un DAR pe care merita sa il celebrez in fiecare clipa!
      Așa cum spunea, demult, un întelept: “exista, de fapt, doar doua moduri de a-ti trai viața: sa crezi ca nimic nu e magic sau sa crezi ca totul este magic“!
      Eu am ales sa cred ca TOTUL ESTE MAGIC si ma bucur ori de câte ori pot sa transmit aceasta mare întelepciune si oamenilor din jurul meu. Cred ca acesta este, pana la urma, darul meu pentru lume, pentru oameni, pentru VIATA!