triunghiul-dramatic-as-640x377.jpg

WORKSHOP

Triunghiul dramei modul II

- SALVATORUL -

cu Violeta Constantinescu

- 23 februarie -

 NOU: O ABORDARE LA NIVEL ENERGETIC A CELOR 3 ROLURI MAJORE pe care le “jucam” inconstient, cu totii , in viata noastra: VICTIMA, SALVATORUL si AGRESORUL. 

 

  Emotiile noastre sunt adanc implicate atat in mecanismele psihice si fiziologice care ne genereaza bolile cat si in procesele complexe care se declanseaza in organismul nostru pentru vindecarea acestor boli.
  Suntem “antrenati“, de mici (prin educatia coercitiva si punitiva pe care o primim) sa ne  controlam -pana la reprimare- emotiile si comportamentul natural generat de ele, din nevoia de a ne “adapta“, treptat, asteptarilor si conditiilor impuse de cei care au autoritate asupra noastra (parinti, scoala, societate etc.).
  Cand, in mod sistematic, nu îndraznim sa exprimam ceea ce simtim cu adevarat, înabusindu - ne emotiile autentice, tensiunea care se acumuleaza in organismul nostru genereaza un mare stres emotional si mental care ne arunca, automat, in rolurile de VICTIMA, SALVATOR si AGRESOR din TRIUNGHIUL DRAMEI (triunghiul relatiilor conflictuale si disfunctionale).
  Daca reprimarea emotiilor si manifestarilor noastre autentice devine însa un reflex de comportament inconstient ajungem sa pierdem, practic, conexiunea veritabila cu noi însine, inclusiv cu propriul nostru corp fizic - astfel apar multe probleme grave, inclusiv bolile autoimune.
  TRIUNGHIUL DRAMEI este o reprezentare simbolica a relatiilor disfunctionale (toxice chiar!) in care intram cu totii atunci cand pierdem legatura cu propriul nostru SINE AUTENTIC, nemaifiind astfel capabili sa ne exprimam adevaratele sentimente si emotii de teama (inconstienta uneori) ca nu vom mai fi acceptati si apreciati de ceilalti daca ne rostim, cu curaj, propriul adevar.
  Negandu-ne si distorsionandu-ne adevaratele trairi, încercam sa comunicam cu ceilalti intr-un mod neautentic, intrand astfel, pe rand, fie in rolul de VICTIMA, fie in cel de SALVATOR sau de AGRESOR, roluri care  fiecare- “tin“ o anume energie, postura si exprimare si se bazeaza pe un întreg set de convingeri (specifice fiecarui rol in parte).
  Aceste 3 roluri ne confera o falsa identitate si o masca sub care ne simțim (temporar!) la adapost si in siguranta.

  Cand ajungem sa credem ca nevoile noastre proprii sunt mai putin importante decat nevoile altora si principala sursa de implinire sufleteasca ne-o gasim in validarea si aprecierea pe care le primim de la ceilalti atunci cand ne sacrificam, fara limite, timpul si energia pentru a-i ajuta pe cei care ne par neajutorati si pentru a “repara“ situatii de care nu suntem noi responsabili, intram (inconstient) in rolul de SALVATOR.
  SALVATORUL este ingrozit de ideea ca ar putea deveni inutil (si deci ”nedorit”!) daca nu face “destul de mult“ pentru ceilalti, riscsnd, astfel, sa fie abandonat de ceilalti.
  Ramas singur si deconectat fiind de propriile sentimente, emotii, senzatii si nevoi - in falsa lui identitate- el simte ca isi pierde, practic, atât sensul de a exista cat si speranta ca macar ceva -cat de puțin!- din atentia , afectiunea si efortul, pe care le-a daruit atât de generos, sa se întoarca si catre el de la cei pe care el i-a ajutat sacrificându-se. 
  In intimitatea lui SALVATORUL nu crede ca el merita sa fie iubit pentru ceea ce este, pentru el însusi, ci doar pentru ceea ce face pentru altii (invatat fiind ca el nu este “destul“ pentru a însemna ceva pentru ceilalti!).

  Modulul SALVATORUL din cadrul seminarului Triunghiul Dramei va invita sa va cunoasteti si sa va experimentati, atât la nivel psihologic cat si la nivel energetic, ”masca“ de SALVATOR prin depistarea si recunoasterea ranilor si fricilor din spatele acestei masti. 

  Constientizând, cu sinceritate, care va sunt emoțiile blocate si ce v-a facut sa suferiti atâta vreme, va puteți regăsiti puterea de a va transforma ranile in daruri, de a va regasi libertatea si de a deveni responsabili pentru propria voastra viata si nu pentru fericirea altora.

VA ASTEPTAM !

 

 

Programul seminarului cuprinde:

 • Modul 1 – VICTIMA - 19.01.2019

 • Modul 2 -  SALVATORUL - 23.02.2019

 • Modul 3 – AGRESORUL -  30.03.2019

 • Modul 4 – TRIUNGHIUL DRAMEI cu integrarea tuturor celor trei energii (roluri) -20.04.2019

 •  

 

 

Programul fiecaruia dintre cele patru module:

 • 10.00 – 18.00 (cu pauza de masa 13.30- 14.30)

Va rugam sa veniti cu cel putin 15 minute inainte de inceperea seminarului (pentru formalitati de inscriere si acomodare).

 

Locatie:

 • Centrul de terapii energetice si cursuri pentru suflet Wayra Astrae: Str. Teheran, nr. 17, parter, interfon 2 clopotel, sector 1, Bucuresti

 

Cost:

 • EARLY BIRD  pana pe 1 februarie 330 lei/ modul (pretul nu cuprinde costul mesei de pranz, dar cuprinde apa/ ceai/ cafea si snack-uri)

 • dupa data de 1 februarie – 360 lei

 • data limita pentru inscriere 18 februarie

 

 

Inscriere:

 

 

Modalitati de plata:

 • avansul 100 de lei la momentul înscrierii asigură participarea

 • plata avansului asigura participarea la modulul pentru care se face inscrierea

 • avansul nu este rambursabil.

(numarul de participanti pe modul este limitat)

 

 

Cont bancar pentru avans: 

Wayra Astrae SRL

RO49BTRLRONCRT0419073501

Banca Transilvania

Cu specificatia: ”Avans pentru seminarul Triunghiul dramei, modul 2, numele participantului”

                                           

 

NOTA:

 

1.Pentru participarea la fiecare dintre module nu este necesara nici o pregatire prealabila.

 

Seminarul se adreseaza tuturor celor care s-au saturat de drama si sunt pregatiti sa isi schimbe viata!

 

2.Se recomanda participantilor sa aiba:

- o tinuta lejera(sport) si pantofi/papuci/sosete pentru interior

- caiet/foi/hartie si ceva de scris

 

3. Modulele pot fi abordate de catre participanti independent unul de altul, participarea la unul dintre module nefiind conditionata de participarea la modulele anterioare (se intentioneaza reluarea - la o data ulterioara a tuturor acestor module care compun seminarul ”Triunghiul Dramei”, astfel incat fiecare dintre cei interesati sa poata ”trece” prin fiecare dintre roluri, la un moment dat).
 

Despre Violeta

         M-a fascinat întotdeauna miracolul vietii, de aceea am vrut, de mica, sa ajung sa înteleg  ce se afla dincolo de ceea ce se vede, sa cunosc in profunzime tot ce înseamna viata, pana la cele mai intime structuri ale materiei, crezând ca astfel voi întelege ce anume anima totul in Univers! Poate de aceea am si fost atrasa atât de mult de chimia organica încât am ajuns, pentru o vreme, sa fac chiar si o cariera stiintifica in acest domeniu!...
        De-a lungul anilor am citit foarte mult (literatura, mitologie, filozofie, sociologie, psihologie etc), am studiat cu pasiune , acumulând multe cunostinte, din domenii diverse, inclusiv din cele conexe chimiei cum sunt: biochimia, biologia, astrofizica si fizica cuantica,  încercând continuu sa înteleg din ce e “compusa“ viata, ce anume face ca totul sa prinda viata la un moment dat si apoi sa se stinga, sa se transforme sau sa dispara din lumea tridimensionala in care traim ...
       Pe masura ce studiam tot mai mult, din tot mai multe domenii, acumulam si stiam tot mai multe dar nimic nu-mi putea umple golul din suflet unde salasuia, de cand ma stiu, un dor nelamurit, o anume tristete si neîmplinire pe care nicio stiinta nu avea puterea sa le vindece!
   

14457513_10207033012285578_1206588429506

       In toti anii tineretii mele am facut fața, cum m-am priceput (cautând, de multe ori, sprijin si explicatii in tot ceea ce acumulasem ca si cunostințe) evenimentelor dureroase cu care m-a confruntat viața: moartea celor dragi mie (chiar foarte timpurie, in cazul mamei mele), relații esuate dureros, divortul traumatizant si multe alte “rascruci“ prin care am trecut, pana intr-o zi cand traznetul s-a abatut asupra mea o data cu diagnosticul de suspiciune de cancer la san, pe care il primeam in pragul împlinirii vârstei de 48 de ani!
       Abia atunci am înteles ca ceea ce cautam eu, de fapt, nu se afla in cartile de stiinta si filozofie, ca tot ce învatasem si studiasem pana atunci nu-mi putea vindeca nici macar dependenta de fumat (care ma însotea, temeinic, înca din studentie!) si cu atat mai mult nu-mi putea vindeca ceea ce începuse sa se manifeste ca o boala grava in corpul meu!
        Am refuzat atunci, cu hotarâre, atât operatia la sân cat si tratamentele “clasice“ propuse de medicina alopata (chimist fiind stiam destul de multe despre medicamente si chimioterapie si spre ce “fundaturi” pot duce ele!) simtind, stiind in adâncul sufletului meu, ca exista si o alta cale -veche de cand lumea- de a-mi gasi salvarea prin propriile mele resurse apelând însa la altceva decât la stiinta pentru a-mi servi drept ghid in aceasta vindecare!
        Auzisem deja, de cativa ani, de originile emotionale ale bolilor precum si de medicina traditionala chineza si de cea ayurvedica care aveau ambele, ca principiu axial, o viziune holistica asupra vietii si omului in general, viziune care implica imposibilitatea separarii corpului fizic de energia emotiilor noastre precum si imposibilitatea separarii noastre de natura, de mediul in care traim .
        Asa a început, de fapt (in urma cu 11 ani) drumul meu spiritual, care m-a facut sa studiez si sa aprofundez diverse tehnici si metode de psihologie aplicata, cu psihologi de renume cum sunt Jacques Salome (Franta) si Lise Bourbeau (Canada) - devenind terapeut in metoda ESPERE si respectiv ASCULTA-TI CORPUL - ajungând apoi (in urma cu 7 ani) sa ma întâlnesc (deloc întâmplator, probabil!) cu doua dintre culturile care m-au fascinat de cand eram copil: cea incasa (cu radacinile ei adânci in preistorie) si cea chineza (cu originile ei taosite , budiste  si confucianiste).
          Am avut norocul sa întâlnesc aproape simultan (la interval de doar câteva luni una de alta) aceste doua mari surse de întelepciune si vindecare - prin ROATA MEDICINEI SAMANICE INCASE si respectiv prin QI GONG (arta de a lucra cu energia - “mama” tuturor artelor martiale)- devenind, cu timpul (ghidata de adevarati Maestri, care mi-au fost profesori!) atât practicant avansat de Qigong cat si terapeut in medicina energetica samanica .
        Întâlnirea cu aceste doua mari izvoare de vindecare mi-a marcat profund viata si m-a facut sa înteleg ca exista o punte spre invizibil, spre tarâmul unde minunile se pot petrece, atunci cand ai curajul sa pasesti - la chemarea sufletului tau - pe o carare al carui capat nu-l cunosti dar stii, simti, ca te va duce acolo unde imposibilul devine posibil!!
       Învatand sa lucrez cu energia (atât cu cea care ne genereaza emotiile si gândurile cat si cu cea care ne pulseaza in corpul fizic) am reușit sa ma vindec in mod “ miraculos “, sa-mi topesc, practic ,tumorile suspecte pana la dispariția lor totala si, mai tarziu, sa scap (dintr - odata!) de dependenta de fumat dar si sa îmi vindec sufletul, sa îmi umplu golul din inima pe care il stiam de o viata, retrezindu-ma, de fapt, la viata !
       Mi-am reamintit astfel ce înseamna sa ma simt acasa oriunde in natura, pe burta mamei Pamânt (asa cum eram in copilarie, cand cutreieram de una singura padurile) sa stiu ca, de fapt, nu sunt niciodata singura cand totul imi vorbeste si cred ca tot ce ma înconjoara are suflet ....
      Revenind (in sfarsit!) ACASA, in bucuria de a fi in viata si de a ma minuna in fiecare zi de toate darurile si binecuvântarile  pe care le- am primit, am înteles ca viata înseamna un DAR pe care merita sa il celebrez in fiecare clipa!
      Așa cum spunea, demult, un întelept: “exista, de fapt, doar doua moduri de a-ti trai viața: sa crezi ca nimic nu e magic sau sa crezi ca totul este magic“!
      Eu am ales sa cred ca TOTUL ESTE MAGIC si ma bucur ori de câte ori pot sa transmit aceasta mare întelepciune si oamenilor din jurul meu. Cred ca acesta este, pana la urma, darul meu pentru lume, pentru oameni, pentru VIATA!


VIOLETA CONSTANTINESCU 


- inginer chimist si cercetator stiintific 
(absolventa a Facultatii de Chimie Organica din cadrul Politehnicii Bucuresti - promotia 1985 )
-in prezent :  consultant tehnic in domeniul placarilor din piatra naturala si ceramica 

- terapeut in Medicina energetica samanica incasa 
- terapeut in Tehnica “igienei” relaționale ESPERE (creata de psihologul Jacque Salome)
- terapeut in Tehnica ASCULTA-TI CORPUL, de reconectare cu tine însuti (creata de Lise Bourbeau)