triunghiul-dramatic-as-640x377.jpg

WORKSHOP

Triunghiul dramei modul I

- VICTIMA -

cu Violeta Constantinescu

19 ianuarie

14457513_10207033012285578_1206588429506

NOU: O ABORDARE LA NIVEL ENERGETIC A CELOR 3 ROLURI MAJORE pe care le “jucam” inconstient, cu totii , in viata noastra: VICTIMA, SALVATORUL si AGRESORUL. 

         

          Nascuti fiind, cu totii, cu aceleasi doua mari nevoi fundamentale - una fiind aceea de a ne exprima AUTENTICITATEA, adevarul fiintei noastre, iar cealalta fiind nevoia majora de a ne ATASA, de a ne apropia de oamenii, lucrurile si situatiile care ne fac sa ne simtim in siguranta (fizic si emotional)- pe parcursul dezvoltarii si evolutiei noastre (mai ales in primii ani de viata) învatam, treptat, sa ne adaptam cerintelor celor care au autoritate (într-un fel sau altul) asupra noastra si de care depinde (sau credem - mai tarziu in viata -ca depinde!) supravietuirea si siguranta noastra.
         Ne adaptam astfel, din frageda copilarie, conditiilor si asteptarilor care ne sunt impuse, încercând continuu - din instinct de supravietuire - sa facem aproape orice pentru a ne simti acceptati si iubiti de cei care ne au în grija.
         Cele mai recente descoperiri din domeniul neurologiei atesta faptul ca avem creierul ”setat” astfel încât nevoia de AFECTIUNE (de a ne atasa), de a ne simti iubiti si acceptati de cei de care depindem, sa primeze asupra nevoii noastre de a fi autentici, mai ales în primii ani de viata, când nevoia de supravietuire cu orice pret este vitala - deoarece la aceasta vârsta nu avem înca posibilitatea de a ne asigura supravietuirea prin propriile puteri.    

       Din pacate, acest “antrenament“ natural de a ne adapta (uneori cu orice pret!) conditiilor impuse noua de cei de care depindem ne creeaza si reflexul (inconsient) de a ne suprima expresia autentica a ceea ce simtim, credem si dorim cu adevarat, învatând, înca de mici, sa ne reprimam emotiile si manifestarile care ne-ar putea ameninta siguranta emotionala pe care ne-o genereaza acceptarea, aprecierea si iubirea celor care conteaza pentru noi! 

       Reprimarea acestor emotii ne sacrifica, practic, manifestarea autentica si eliberatoare a propriului EU în favoarea unei iluzorii împliniri a nevoii de afectiune prin acceptarea si aprecierea primite de la ceilalti, lipsindu-ne astfel de puterea veritabila de a fi noi însine cu adevarat, de a ramane in contact cu propria fiinta si –prin asta - de a ne împlini real nevoile si de a stabili relatii autentice si sanatoase.

        Tensiunea interioara care se naste ori de câte ori ne înabusim ceea ce simtim cu adevarat (din teama ca vom pierde afectiunea si aprecierea celor care conteaza pentru noi) duce, prin acumulare, la un mare stres emotional si mental care ne “programeaza“, inevitabil, sa intram -pe rând- în “rolurile“ de VICTIMA, SALVATOR și AGRESOR, roluri care genereaza automat relatii conflictuale (toxice).   

        Psihiatrul Stephen Karpman a fost cel care, în anii 60, a consacrat sub denumirea TRIUNGHIUL DRAMEI aceasta dinamica conflictuala în care ne înlantuim, practic, relatiile cu ceilalti în încercarea de a ne satisface nevoile si dorintele prin atitudini si comportamente care sa mascheze, de fapt, emotiile si convingerile pe care nu îndraznim le exprimam din teama ca vom suferi si mai mult!

            Aceste 3 tipuri de atitudini care devin, practic, ”roluri” în care intram inconstient si automat (si pe care le învatam înca de mici) ne tin, de fapt, în stres, suferinta si drama, împiedicându-ne sa fim noi însine, cei autentici si amenintându-ne, -pe termen lung- sanatatea (majoritatea bolilor grave cu care ne confruntam în prezent îsi au originea în stresul continuu în care traim).

 

 

           Seminarul TRIUNGHIUL DRAMEI îsi propune abordarea acestor 3 atitudini (pe care le manifestam in relatiile noastre) atât la nivel psihologic cît si energetic, experimentând pe rând -în cele 4 module care formeaza acest workshop- cele 3 ”roluri” (VICTIMA – SALVATOR – AGRESOR) la toate nivelurile energetice, învatand cum sa stapânim energia fiecaruia dintre ele si -mai ales- cum sa iesim din “triunghiul dramei“ pentru a ne lua puterea înapoi si pentru a ne regasi sanatatea si bucuria de viata.

          Seminarul ofera participantilor sansa de a-si cunoaste propriile mecanisme, specifice, de a intra în TRIUNGHIUL DRAMEI (inclusiv care le este rolul ”favorit”, cel în care intra cu cea mai mare usurinta) precum si posibilitatea de a-si depista principalele convingeri (credinte) limitative care îi tin ”prizonieri” în Triunghiul Dramei.

 

 

Programul seminarului cuprinde:

 

Modul 1 – VICTIMA - 19.01.2019

Modul 2 -  SALVATORUL - 23.02.2019

Modul 3 – AGRESORUL -  23.03.2019

Modul 4 – TRIUNGHIUL DRAMEI cu integrarea tuturor celor trei energii (roluri) -20.04.2019

 

Programul fiecaruia dintre cele patru module:

-10.00 – 18.00 (cu pauza de masa 13.30- 14.30)

Va rugam sa veniti cu cel putin 15 minute inainte de inceperea seminarului (pentru formalitati de inscriere si acomodare).

 

Locatie:

Wayra Astrae – Str. Teheran, nr. 17, parter, interfon 2 clopotel, sector 1, Bucuresti

 

Cost:

– EARLY BIRD  pana pe 5 ianuarie 330 lei/ modul (pretul nu cuprinde costul mesei de pranz, dar cuprinde apa/ ceai/ cafea si snack-uri)

- dupa data de 5 ianuarie – 360 lei

- data limita pentru inscriere 15 ianuarie

 

Modalitati de plata:

- avansul 100 de lei la momentul înscrierii asigură participarea

- plata avansului asigura participarea la modulul pentru care se face inscrierea

- avansul nu este rambursabil.

(numarul de participanti pe modul este limitat)

 

Cont bancar pentru avans: 

Wayra Astrae SRL

RO49BTRLRONCRT0419073501

Banca Transilvania

Cu specificatia: ”Avans pentru seminarul Triunghiul dramei, modul 1, Victima, numele participantului”

                                           

 

NOTA:

  1. Pentru participarea la fiecare dintre module nu este necesara nici o pregatire prealabila.

Seminarul se adreseaza tuturor celor care s-au saturat de drama si sunt pregatiti sa isi schimbe viata! 

    2.Se recomanda participantilor sa aiba:

  • o tinuta lejera(sport) si pantofi/papuci/sosete pentru interior

  • caiet/foi/hartie si ceva de scris

    3. Modulele pot fi abordate de catre participanti independent unul de altul, participarea la unul dintre module nefiind conditionata de participarea la modulele anterioare (se intentioneaza reluarea - la o data ulterioara a tuturor acestor module care compun seminarul ”Triunghiul Dramei”, astfel incat fiecare dintre cei interesati sa poata ”trece” prin fiecare dintre roluri, la un moment dat).

Despre Violeta

         M-a fascinat întotdeauna miracolul vietii, de aceea am vrut, de mica, sa ajung sa înteleg  ce se afla dincolo de ceea ce se vede, sa cunosc in profunzime tot ce înseamna viata, pana la cele mai intime structuri ale materiei, crezând ca astfel voi întelege ce anume anima totul in Univers! Poate de aceea am si fost atrasa atât de mult de chimia organica încât am ajuns, pentru o vreme, sa fac chiar si o cariera stiintifica in acest domeniu!...
        De-a lungul anilor am citit foarte mult (literatura, mitologie, filozofie, sociologie, psihologie etc), am studiat cu pasiune , acumulând multe cunostinte, din domenii diverse, inclusiv din cele conexe chimiei cum sunt: biochimia, biologia, astrofizica si fizica cuantica,  încercând continuu sa înteleg din ce e “compusa“ viata, ce anume face ca totul sa prinda viata la un moment dat si apoi sa se stinga, sa se transforme sau sa dispara din lumea tridimensionala in care traim ...
       Pe masura ce studiam tot mai mult, din tot mai multe domenii, acumulam si stiam tot mai multe dar nimic nu-mi putea umple golul din suflet unde salasuia, de cand ma stiu, un dor nelamurit, o anume tristete si neîmplinire pe care nicio stiinta nu avea puterea sa le vindece!
   

       In toti anii tineretii mele am facut fața, cum m-am priceput (cautând, de multe ori, sprijin si explicatii in tot ceea ce acumulasem ca si cunostințe) evenimentelor dureroase cu care m-a confruntat viața: moartea celor dragi mie (chiar foarte timpurie, in cazul mamei mele), relații esuate dureros, divortul traumatizant si multe alte “rascruci“ prin care am trecut, pana intr-o zi cand traznetul s-a abatut asupra mea o data cu diagnosticul de suspiciune de cancer la san, pe care il primeam in pragul împlinirii vârstei de 48 de ani!
       Abia atunci am înteles ca ceea ce cautam eu, de fapt, nu se afla in cartile de stiinta si filozofie, ca tot ce învatasem si studiasem pana atunci nu-mi putea vindeca nici macar dependenta de fumat (care ma însotea, temeinic, înca din studentie!) si cu atat mai mult nu-mi putea vindeca ceea ce începuse sa se manifeste ca o boala grava in corpul meu!
        Am refuzat atunci, cu hotarâre, atât operatia la sân cat si tratamentele “clasice“ propuse de medicina alopata (chimist fiind stiam destul de multe despre medicamente si chimioterapie si spre ce “fundaturi” pot duce ele!) simtind, stiind in adâncul sufletului meu, ca exista si o alta cale -veche de cand lumea- de a-mi gasi salvarea prin propriile mele resurse apelând însa la altceva decât la stiinta pentru a-mi servi drept ghid in aceasta vindecare!
        Auzisem deja, de cativa ani, de originile emotionale ale bolilor precum si de medicina traditionala chineza si de cea ayurvedica care aveau ambele, ca principiu axial, o viziune holistica asupra vietii si omului in general, viziune care implica imposibilitatea separarii corpului fizic de energia emotiilor noastre precum si imposibilitatea separarii noastre de natura, de mediul in care traim .
        Asa a început, de fapt (in urma cu 11 ani) drumul meu spiritual, care m-a facut sa studiez si sa aprofundez diverse tehnici si metode de psihologie aplicata, cu psihologi de renume cum sunt Jacques Salome (Franta) si Lise Bourbeau (Canada) - devenind terapeut in metoda ESPERE si respectiv ASCULTA-TI CORPUL - ajungând apoi (in urma cu 7 ani) sa ma întâlnesc (deloc întâmplator, probabil!) cu doua dintre culturile care m-au fascinat de cand eram copil: cea incasa (cu radacinile ei adânci in preistorie) si cea chineza (cu originile ei taosite , budiste  si confucianiste).
          Am avut norocul sa întâlnesc aproape simultan (la interval de doar câteva luni una de alta) aceste doua mari surse de întelepciune si vindecare - prin ROATA MEDICINEI SAMANICE INCASE si respectiv prin QI GONG (arta de a lucra cu energia - “mama” tuturor artelor martiale)- devenind, cu timpul (ghidata de adevarati Maestri, care mi-au fost profesori!) atât practicant avansat de Qigong cat si terapeut in medicina energetica samanica .
        Întâlnirea cu aceste doua mari izvoare de vindecare mi-a marcat profund viata si m-a facut sa înteleg ca exista o punte spre invizibil, spre tarâmul unde minunile se pot petrece, atunci cand ai curajul sa pasesti - la chemarea sufletului tau - pe o carare al carui capat nu-l cunosti dar stii, simti, ca te va duce acolo unde imposibilul devine posibil!!
       Învatand sa lucrez cu energia (atât cu cea care ne genereaza emotiile si gândurile cat si cu cea care ne pulseaza in corpul fizic) am reușit sa ma vindec in mod “ miraculos “, sa-mi topesc, practic ,tumorile suspecte pana la dispariția lor totala si, mai tarziu, sa scap (dintr - odata!) de dependenta de fumat dar si sa îmi vindec sufletul, sa îmi umplu golul din inima pe care il stiam de o viata, retrezindu-ma, de fapt, la viata !
       Mi-am reamintit astfel ce înseamna sa ma simt acasa oriunde in natura, pe burta mamei Pamânt (asa cum eram in copilarie, cand cutreieram de una singura padurile) sa stiu ca, de fapt, nu sunt niciodata singura cand totul imi vorbeste si cred ca tot ce ma înconjoara are suflet ....
      Revenind (in sfarsit!) ACASA, in bucuria de a fi in viata si de a ma minuna in fiecare zi de toate darurile si binecuvântarile  pe care le- am primit, am înteles ca viata înseamna un DAR pe care merita sa il celebrez in fiecare clipa!
      Așa cum spunea, demult, un întelept: “exista, de fapt, doar doua moduri de a-ti trai viața: sa crezi ca nimic nu e magic sau sa crezi ca totul este magic“!
      Eu am ales sa cred ca TOTUL ESTE MAGIC si ma bucur ori de câte ori pot sa transmit aceasta mare întelepciune si oamenilor din jurul meu. Cred ca acesta este, pana la urma, darul meu pentru lume, pentru oameni, pentru VIATA!


VIOLETA CONSTANTINESCU 


- inginer chimist si cercetator stiintific 
(absolventa a Facultatii de Chimie Organica din cadrul Politehnicii Bucuresti - promotia 1985 )
-in prezent :  consultant tehnic in domeniul placarilor din piatra naturala si ceramica 

- terapeut in Medicina energetica samanica incasa 
- terapeut in Tehnica “igienei” relaționale ESPERE (creata de psihologul Jacque Salome)
- terapeut in Tehnica ASCULTA-TI CORPUL, de reconectare cu tine însuti (creata de Lise Bourbeau)